Skab din egen messestand

Messe

I takt med at synlighed og differentiering i højere grad bliver en nødvendighed, for at kunne skille sig ud fra mængden. Så er det også muligt ikke bare at købe et komplet messesystem men også at udforme virksomhedens helt egen messestand. Mange virksomheder kan have specielle ønsker og behov, som de helst ser dækket og derfor er det også vigtigt, at man får et messesystem, som er i stand til at tiltrække opmærksomhed, men uden at være for overdrivende

Selvom det virker som en relativt nem opgave at gøre klar og sætte elementer op på messen, så kan det være præcis det modsatte. Og forberedelsen hertil kræver ligeledes mange ressourcer. Det er vigtigt at man på forhånd gør sig klare tanker om, hvilket blikfang man ønsker.

En messestand er vigtig for at virksomheden kan fremstå så professionel som muligt. Virksomheden kan sagtens selv opsætte standen, men er tiden og ressourcerne begrænset, findes der også eksperter til formålet. Det korrekte valg af messedesign og opsætningen heraf kan være afgørende for, hvilken respons du får på messen. Derfor bør du i opstartsfasen, hvor beslutningen skal tages især være opmærksom på følgende faktorer:

  • Hvad skal din stand kunne gøre for dig og besøgende
  • Hvor mange vægge har du brug for
  • Har du brug for loftbanner
  • Hvilke farver er mest oplagte i forhold til virksomheden
  • Har du brug for standere til tryksager

Det er vigtigt at din messestand i den grad understøtter dine mål og er i stand til at skaffe dig kvalificerede besøgende og øge din omsætning. Det er vigtigt at din virksomhed udviser indlevelse engagement og seriøsitet, så de besøgende føler de bliver taget alvorligt og også tager virksomheden alvorligt. Du bør sørge for at bygge din stand op, så du får det bedst mulige besøgsflow og du er i den grad nødt til at arbejde strategisk med opbygningen, for både at sikre at fange og fastholde de besøgendes interesse.

Når opbygningen og dekoreringen samt designet af din stand er så vigtigt, så er det fordi, at standen ved første øjekast i høj grad skal kunne skille sig ud i mængden af alle de andre stande, der er til stede. Standen skal i høj grad være imødekommende og attraktiv for præcis din målgruppe, men det er også vigtigt, at være opmærksom på, at gøre standen funktionel for personalet, som skal opholde sig her i længere perioder. Vær opmærksom på, hvor din stand skal placeres på messen og hav i mente om placeringen kommer til at have betydning for hvordan opbygningen skal udføres.